Powerpresentationer/speedmingel

Lära känna-övning med mingel under ordnade former som passar både små och stora grupper

Övningen kräver ett stort rum med plats för deltagarna att röra sig på och mingla. Ledaren behöver använda mikrofon för att kunna höras och kunna bryta när det är dags, kan även stå på en stol för att höras och synas.

speedmingel
Genomförande:

Deltagarna skall ställa sig två och två. När alla hittat en ”partner” så ger ledaren ett ämne som man ska tala om, samt talar om hur lång tid man har till förfogande för detta ämnet, till exempel 3 minuter. Det brukar vara lagom! Säg att ni börjar med ett uppvärmingsämne, för att ni ska förstå hur övningen går till. Till exempel:

Vad jag åt till frukost idag…

Hur lång tid tog det att resa hit…

När det har gått 3 minuter så bryter ledaren. Efter varje bryt så minglar man för att hitta en ny samtalspartner. När alla hittat någon ny att prata med ger ledaren ett nytt ämne.

Exempel på ämnen:

Vad jag gör när jag inte jobbar…

Det viktigaste i mitt liv just nu…

Mina förväntningar på den här konferensen…

Det bästa med mitt jobb just nu…. 

Det sämsta med mitt jobb just nu….

En sak jag ser fram emot…

Skryt ohämmat om något du är bra på!

Avslutning: Istället för att byta samtalspartner får man nu stå kvar med den man sist pratade med.
Sista ämnet: Ge varandra en komplimang eller positiv feedback!
Ge instruktionen att de kan gå och sätta sig när de är klara med detta.

Ljudnivån:
Det blir ganska hög ljudnivå när alla pratar med varandra samtidigt. Man kan tipsa om att deltagarna kan sprida ut sig i rummet. Kolla även om det finns någon som är känslig för den här typen av ljudnivå, finns det kan man förbättra situationen genom att den person ställer sig lite vid sidan av, exempelvis precis utanför dörröppningen, och att man är med och ser till att det blir mingel/ byte av samtalspartner även för denna person.

Tiden:
Tiden – det viktiga är inte att det gått exakt 3 min, utan att man med att ge så pass liten tid för samtalet signalerar att det handlar om ”speed”, många snabba byten för att hinna prata med så många som möjligt. Som ledaren kan man också spana lite – ser det ut som om något par har ”pratat klart” är det absolut dags att bryta och gå till nästa ämne – och samtalspartner

Ämnen:
De avslutande ämnena är bra att alltid ha med: Skryt ohämmat om något du är bra på!  samt Ge varandra en komplimang eller positivt feedback! De ger så bra stämning, många skratt, glada ansikten och kanske lite förhöjd självkänsla? Övriga ämnen kan man förstås ändra och byta och hitta på egna. Här är ett exempel från när jag själv gjorde det.

Fler ämnesförslag:

Om jag fick 100 000 kr skulle jag …

Jag kom till det här mötet för att …

Det värsta/bästa jag vet är …

Jag blir rädd/arg/ledsen/glad/besviken när …

Om jag fick ändra på en sak i mitt liv/på jobbet/i Sverige/i världen…

Jag trivs bäst med livet när…

Ett trevligt semesterminne

En person man gärna skulle vilja träffa nu levande eller död, och vad jag skulle vilja säga till/göra med honom/henne…

En tidsperiod man skulle vilja uppleva

En present jag minns

Mitt första jobb..

Min första kärlek…Kommentera