Presentation utifrån något du har på dig

Syfte: Att själv få sätta nivån för den egna presentationen. Den kan bli mer eller mindre privat beroende på vad man själv väljer att presentera sig utifrån. Passar även grupper som redan känner varandra.

Genomförande: Låt var och en presentera sig inför hela gruppen utifrån något man har på sig. Det kan vara ett klädesplagg, ett smycke, något man har i fickan osv. Tanken är att det man väljer säger något om en själv som person. Det är viktigt att alla själv känner sig fria att välja nivå på presentationen och att det inte blir för pretentiöst. Den som leder övningen kan börja presentationen, och på så sätt föregå med gott exempel.

Man kanske har ett smycke som har en särskild betydelse, då kan man berätta om det. Enklaste exemplet här är väl vigselringen – utifrån den kan man berätta att man är gift osv.

En cykelnyckel i fickan – vad berättar den om dig? Att du bor nära jobbet, trotsar väder och vind för att få motion på väg till jobbet – du är en sportig typ helt enkelt!

Ett klädesplagg – second hand-kavajen visar kanske på ett intresse för vintagekläder alternativt är man sparsam/vill shoppa klimatsmart

Nappen i fickan – att man har småbarn hemma, och så kan man berätta om det.

Tips: Om det är en grupp där man redan känner varann, kan man uppmana dem att passa på att visa upp någon ny sida/mer okänd sida.

Variant
En variant på samma tema är att gå laget runt och där var och en får berätta vad man tänkte på när man klädde på sig på morgonen. Det kan till exempel låta så här: ”Jag heter Mehmet och i morse när jag klädde på mig ville jag ha den här tjocka tröjan för att det var så mulet ute” eller så här ”Jag heter Karin och jag är helt ointresserad av kläder så jag tog på mig närmaste plagg som var rent”.Kommentera