Ögonkontakt

En aktiv övning för att träna samarbete och uppmärksamhet. Kan passa bra i en barn/ungdomsgrupp men även för vuxna i rätt sammanhang. Övningen kan då fungera som en energizer eller starter och användas för att illustrera samarbete. Obs, att övningen inte är en tävling utan avslutas av ledaren när man provat på en stund och det känns som om det räcker.

Så här går det till:
Gruppen sitter på stolar mittemot varandra på två led. Man skall nu försöka ta ögonkontakt med någon i det andra ledet och snabbt byta plats med denna. En person står mellan leden och skall försöka hinna emellan och sätta sig på någon av stolarna. Om denna mittenperson lyckas så får den som blev utan plats uppgiften att försöka hinna emellan och sätta sig på en ny stol, osv. (Litegrann som ”Hela havet stormar” fast utan musik och utan att någon åker ut.)
Om man bytt plats med någon som sitter mittemot får man inte byta plats med denna en gång till.

Man kan ju undra om dessa herrar lekte en lek eller om det var blodigt allvar…Kommentera