Skrytrundan

En effektiv övning för att skapa en positiv stämning och förstärka det man är bra på. Alla blir sedda och det ger en känsla av ”vad bra vi är tillsammans”. Det finns ett engelsk uttryck: ”bragging rights” som skulle kunna översättas med skryträttighet. Ge varandra skryträttighet och var stolta över det ni kan och gör bra!

Gör så här:
Starta gärna med att berätta att ni nu ska få ”bragging rights” -det är ok att skryta och lyfta fram det man är bra på!
Dela sedan in medarbetarna/deltagarna två och två.
Uppdraget är nu att var och en fritt får berätta vad man är bäst på, vad företaget är bäst på, något man har genomfört i sitt arbete som man är stolt över. När båda fått ”skryta” är det dags att återberätta inför hela gruppen. Man återberättar det den andra berättat.
Övningen fungerar både om man har gott om tid och som en kortare energizer. Var tydlig från början med hur mycket tid man har för att prata med varandra. Allt från 2 minuter per person till 20 minuter per person kan fungera – beroende på syfte.

Övningen ger deltagarna träning att våga prata om det man är bra på – det är tilllåtet!  Ni har skryträttighet! Övningen ger också träning att prata inför grupp – men eftersom man återberättar den andres historia är det inte lika laddat som om man själv skulle skrytit inför alla i storgruppen.

Vill ni jobba lite mer på djupet och undersöka vad ni är bra på och leta efter gemensamma framgångsfaktorer förslår jag att ni gör en Framgångsundersökning.Kommentera