Gemenskaparen

Vill tipsa om Gemenskaparens* digitala kortlek ”Få igång snacket” med roliga och prat-i-munnen-framkallande frågor. Bra grej om man vill styra upp ”lära känna varandra–aktiviteter”. Varför ska vi anordna aktiviteter för att lära känna varandra bättre? Jo, för att forskning visar att ökad gemenskap på jobbet ger många positiva effekter. När kollegor får chansen att ses och prata mår hela arbetsplatsen bra. Det blir mer #arbetslycka helt enkelt!

Frågorna är framtagna för att användas vid lunchsamtal när kollegor som ännu inte känner varandra träffas – som en kul grej för att ge inspiration till samtalsämnen. De funkar förstås lika bra att använda i andra sammanhang! Jag tänker till exempel mingelsamtal, walk and talk, konferensmiddag med mera.
Eftersom materialet är gratis och ligger på webben så är det lätt att använda och funkar bra i mobilen.  Här hittar du den digitala kortleken.

På sajten finns också en slumpgenerator för lunchsällskap. Ni börjar med att registrera er som grupp via sajten, en av er blir administratör för gruppen. Därefter är tanken att ni ska luncha tillsammans med slumpvist utvalda kollegor (ur gruppen) – som ni kanske aldrig lunchat med förut. En gång i veckan under fyra veckors tid får ni sedan ett mail med information om att ni har blivit ihopslumpade i olika lunchsällskap. Var och när ni lunchar bestämmer ni så klart själva!

Varför inte börja hösten med en lunchutmaning?

*Gemenskaparen är framtagen av Adecco och är ett verktyg för arbetsplatser som vill stärka sin kultur och ge medarbetare möjlighet till nätverkande och kunskapsutbyte.Kommentera