Styrkekort

”Mina och dina styrkor” – ett verktyg för kommunikation

 

Vad är styrkekort för något?
Det här är en kortlek med 55 stycken goda egenskaper. Styrkekorten har en kort förklaring av varje styrka/egenskap.

Styrkekorten kan användas i många sammanhang, till exempel för att lära känna varandra, ge varandra feedback i teambuilding, i karriärplanering, i individuell coachning med mera. Att jobba med korten och formulera olika frågeställningar fungerar både för grupper och som övning för individer.

Jag har länge använt olika typer av kortlekar för kommunikationsövningar. Det här Metodbankens egna speciellt framtagna kortlek, ”Mina och dina styrkor”. Den är precis så enkel som jag anser att ett sådant här verktyg ska vara. Alla kan verkligen ha nytta av att ha denna kortlek i sin verktygslåda!

Tips på användningsområden och instruktioner till övningar att göra med korten hittar du under kategorin Styrkekort. Innehållet uppdateras kontinuerligt.

Vad är en styrka?
En styrka är en kombination av tre saker: talang, kunskap och färdighet. När vi använder våra styrkor ökar vi vårt välbefinnande och vi blir mer framgångsrika – både individuellt och i grupp. En förutsättning för det är att hitta och bli medveten om såväl sina egna individuella styrkor som gruppens styrkor. Med hjälp av styrkekorten kan ni göra enkla och roliga kommunikationsövningar tillsammans där ni ökar er kunskap om vilka styrkor ni har.

Beställningar
Vill du beställa en kortlek – eller kanske vill du ha fler? När du gör en feedbackövning är det lagom med en grupp om 3-6 personer som gör övningen tillsammans. Så är ni många grupper/team som ska göra övningen samtidigt behövs flera kortlekar.

Du beställer genom att maila: marie.metodbanken@gmail.com
Ange hur många kortlekar du vill ha samt leveransadress och faktureringsadress. Jag sparar gärna papper och miljö och mailar helst fakturan, så uppge vilken mailadress jag ska använda.

Priser
1 st kortlek 500:-
2 st 900:-
3 st 1300:-
4 st 1600:-
5 st 1800:-
6 st 2000:-

Moms och frakt tillkommer.

För köp av större partier, ta kontakt för kostnadsuppgift.