Om Metodbanken

Metodbanken.se – bjuder på metoder och verktyg för att leda möten effektivt, få grupper att jobba bra ihop, planera en utbildning, arbeta effektivt utan stress, bli inspirerad till personlig utveckling med mera. Med ett ”pedagogiskt tänk” blir alla möten bättre! För det behövs en mötesledare, moderator eller processledare (kalla det vad du vill) som utifrån syfte och mål för mötet planerar och väljer ut lämpliga metoder för uppstart, dialog, arbetsfas, problemlösning, avslut och utvärdering. Metodbanken drivs av Marie Westling.

reputationmarie

 


Vad kan jag göra för att du eller din grupp ska bli mer framgångsrik?

Det roligaste jag vet är att jobba med teambuilding!
Att få se en grupp förvandlas är fantastiskt! Ibland syns det direkt framför mina ögon, ibland blir det tydligt i utvärderingen att aktiviteten gjort skillnad. Extra roligt är att få feedback i efterhand om att ”någonting hände”, det är roligare på jobbet nu, vi har mer energi och idéer!

Hur jobbar jag? Genom övningar, reflektion, dialog och teori bygger vi kunskap, ökad tillit, öppenhet och rakarekommunikation. De viktiga arbetsrelationerna stärks ochfördjupas och gruppens deltagare får större förståelse för varandras värderingar. Detta ger förutsättningar för smidigt samarbete, arbetslycka och effektivt teamarbete.

Jag har arbetat inom HR i många år både på strategisk nivå med att ta fram modeller och processer för kompetensplanering, introduktion av nyanställda med mera samt med att ge direkt stöd till chefer i deras vardag. Tidigare har jag arbetat i projekt med syftet att förändra attityder, som coach på nätet för arbetssökande och varit samordnare för kompetensnätverk bland annat. Jag har studerat beteendevetenskap och pedagogik och är utbildad MOD-ledare med fokus på etnicitet och diskriminering. Jag har också genomgått Ordrums Diplomutbildning till Mötesledare, steg 1-4. Se CV på Linkedin.

Vill du ha kontakt?

Ring eller maila till:
Marie Westling
Konsult inom utbildning, utveckling, möten, metoder, effektivitet och arbetslycka
073-4048405
marie.metodbanken@gmail.com

Postadress:
Adler Salvius Väg 31
14654 Tullinge

 


12 Comments on “Om Metodbanken”

 1. Hej!
  Vilken bra, inspirerande sida! Jag fick många ideér för både min verksamhet och till privata fester med bordsplacering mm. TACK!

 2. Kristine Hansen skriver:

  Tack för möjligheten att få botanisera i din inspirerande, lärorika och tänkvärda metodbank!

 3. lisa neldehof skriver:

  Jag är så glad!! att jag hittade denna sida. Verkligen superbra. Ska ha arbetsplatsträff nu på Lucia och ska då be dem förbereda till nästa arbetsplatsträff att ta med sig en bild på sig från tonåren….

 4. Åsa Emås skriver:

  Vilken bra sida du har. Jag håller på en del med övningar i min grupp och i de jag ingår och behöver ständigt uppslag och input till nya övningar, Stort tack för att du delar med dig

 5. Maud Björnstedt skriver:

  Tack för en bra och inspirerande sida! Jag har fått flera uppslag till våra upptaktsdagar med min personalgrupp. Ska nu ha tre dagar med personal då jag kommer att använda både citat, övningar och lekar från dina metoder. Tusen tack! /Maud

 6. Therése Ewert skriver:

  Tusen tack för din generositet att dela med dig av fantastiska verktyg i olika sammanhang, inte minst i mitt arbete som skolkurator kommer jag att ha nytta och glädje av din bank!
  Tack igen! :o)/Therése

 7. Rafaela skriver:

  Så bra ! Fick tipset om Metodbanken på FB, tackar!

 8. Eva Strömfelt skriver:

  Stort tack Marie för att du delar med dig så generöst!Jag botaniserar och plockar med glödje dina kreativa övningar till mitt jobb med grupper och i workshops.

 9. kerlund74 skriver:

  Fantastiskt:) Jag hittade precis hit och kommer att kika runt bland alla underbara uppslag. tack för att du delar med dig!

 10. Kicki Fredmark skriver:

  Hej och tack för att du på ett mycket generöst vis delar med dig av olika övningar.
  Jag återkommer med säkerhet under året för att botanisera.

 11. Karin Sörstedt Forsell skriver:

  Tack! Mycket användbart för mig som nybliven skolkurator. Trots många års erfarenhet som socionom så behövs denna inspiration! Tack igen!


Kommentera