top of page

De tre frågorna

Uppdaterat: 24 maj 2018

En kvinna hade blivit chef på ett företag som visat dåliga resultat de senaste två åren. Kvinnan var känd för sin förmåga att snabbt få fart på företag med lönsamhetsproblem. När hon varit på företaget i ett år, började det åter gå med vinst och prognoserna såg lovande ut. Den största skillnaden var dock att personalen var motiverad.Under en intervju med den lokala tidningen, fick kvinnan frågan om hon hade något särskilt knep för att vända den neråtgående trenden i ett företag.

- Jag använder mina tre magiska frågor, svarade hon.

- Dina tre magiska frågor, upprepade journalisten, vilka är de?

- Jo, sa kvinnan, när jag kommer till ett företag går jag runt på de olika avdelningarna och dricker kaffe tillsammans med de anställda. Den första frågan jag ställer till dem är vad de gör på avdelningen. När jag fått reda på det, frågar jag vad de skulle vilja göra. Då får jag alltid höra många idéer och visioner om hur de skulle kunna arbeta bättre, effektivare och ha roligare tillsammans.

Sedan ställer jag helt enkelt den tredje och sista frågan:

Varför gör ni inte det då?

コメント


bottom of page