top of page

En gång träffade jag Stålmannen...

Uppdaterat: 7 juni 2018Den här övningen kan användas som en energizer när en sammankomst av något slag börjar bli tråkig eller enformig. Ni vet, efter en stund behöver gruppen ett avbrott och göra något annat. Att då få vara kreativ och skratta lite är extra bra! Övningen går även att använda när deltagarna i en grupp behöver presentera sig eller lära känna varandra.


Alla deltagarna får i tur och ordning dra varsin lapp från en burk, hatt eller något annat som det kan vara lämpligt att ha lappar i. På varje lapp har du skrivit början på en berättelse, i jag-form. Till exempel "En dag träffade jag Stålmannen på Ica… " Den som drar lappen ska låtsas att det är något den har gjort och fortsätta berättelsen.


Förslag på ämnen:

Jag och kungen har ett hemligt projekt ihop, vi brukar….

När jag var i Afrika fick jag...

En gång så fastnade jag i tullen, då…

När jag och Zlatan spelade fotboll så…


Alternativ: Deltagarna får själva skriva en eller två lappar var med början på en historia. Något tokigt eller roligt som hänt dom. Kanske "jag mötte Lassie-historier"? (Oväntade möten med kända människor) Lapparna läggs sedan i hatten/burken och blandas om. Sen gör man övningen som ovan.

Det kan bli extra kul att få höra någon annan fabulera en ny historia om något som personen själv varit med om! Övningen kan då kompletteras med att den som egentligen gjorde upplevelsen också får berätta.

Comentarios


bottom of page