top of page

Ett besök i mitt liv

Uppdaterat: 11 juni 2018

"Om Du skulle komma på besök i mitt liv ett par timmar, då skulle vi......"


En metod där ni får "besöka" varandra och därigenom lära känna nya sidor och få ökad förståelse för varandra. Två och två delar ni med er av era liv.


Vad är poängen?

  • Att få en ökad förståelse för varandras liv.

  • Att få prova nya saker.


Hur lång tid tar det?

Om besöket enbart sker i form av ett samtal  - minst en timme. Kan också utföras på riktigt! Gör då ett schema där deltagarna paras ihop med varandra, och frilägg en eftermiddag när deltagarna får göra besök hos varann/en aktivitet tillsammans.


Hur går det till?

Varje person funderar över vad hen skulle vilja visa den andra under några timmars besök. Det ska vara något en gillar att göra och som går att prova på.


Skriv upp de olika aktiviteterna på en lista. Det kan och får variera mycket: sjunga i kör, jobba i trädgården, hämta på dagis, följa med och shoppa, hjälpa till på Röda korset, testa att skruva isär en dator med mera.


Gör ett schema där deltagarna paras ihop med varandra, och skicka sedan ut paren på en Walk and talk. Tala om hur lång tid de har till förfogande, och att de får se till att dela på tiden rättvist.


På promenaden:

En person börjar: "Om Du skulle komma på besök i mitt liv ett par timmar, då skulle vi......" Uppgiften är att berätta och beskriva för den andre hur besöket skulle gå till - om det hade gjorts i verkligheten. Det är bra att beskriva detaljer och hur det ser ut och känns. Dela med sig vad man brukar tycka och tänka när man gör detta. Den som lyssnar får ställa frågor, men ska inte ta över utan får vänta på sin tur.


Ha gärna en återsamling och redovisa hur "besöket" fungerade. Alla får berätta kort vad de har lärt sig och reflektera över hur det har påverkat dem.Comments


bottom of page