top of page

Hur ni redovisar grupparbeten samt gör utvärdering i storgrupp på nolltid - 1111

Uppdaterat: 7 juni 2018

Idag när jag jobbade med en stor grupp (drygt 60 personer) höll vi på att hamna i blädderbladsdöden... Ni vet, grupparbeten som redovisas genom att grupperna skriver på blädderblad och sedan tejpar upp på väggen. Så långt är ju ok, men när sen 10 grupper ska redovisa för de andra vad de kommit fram till... Det tar lång tid och blir lätt tråkigt med mycket upprepningar. För att inte hamna där hittade jag på denna metod: 1 1 1 1.

Grupperna fick 1 minut på sig att bestämma 1 person som fick redovisa 1 av sakerna på max 1 minut. De utvalda fick kliva fram och ställa sig vid de upptejpade blädderbladen och redovisa en i taget, jag höll stenhård koll på tiden och när 1 minut gått sa jag: tack så mycket... Det gick alldeles utmärkt! Det tog alltså sammanlagt 11 minuter!


Alla blädderblad fotades också för att resultatet lätt skulle kunna tas med hem och jobba vidare med.


Sist på dagen gjorde vi en rolig och snabb utvärdering genom att använda gratistjänsten på mentimeter.com. Det bygger på att deltagarna har med sig sina smartphones, så de kan gå in på nätet och besvara den eller de frågor jag skrivit in. Om någon inte har mobil eller tycker det verkar svårt så går det att lösa med lite samarbete genom att kompisen bredvid lånar ut sin lur eller svarar två gånger.

Det är roligt att se hur alla de inskickade svaren poppar fram på storskärmen! Rekommenderas!

Här ser ni en liten del av svaren på frågan "Hur var dagen?":Comments


bottom of page