top of page

Nyfiken på varandra

Uppdaterat: 22 mars 2018

Den här övningen kan användas för att lära känna varandra ytterligare i ett arbetsteam men kan också bli ett roligt inslag på den privata festen eller barnkalaset.


Passar både små och stora grupper. Är ni väldigt många kan ni dela in er så att ni inte blir mer än 10 i varje grupp.


Varje individ ska fundera ut en fråga, som alla i gruppen skall besvara. Instruera att frågorna kan handla om vad som helst, men att man måste känna sig ganska säker på att alla är bekväma med att besvara frågan. Även personen som kommer på frågan ska alltså själv ge ett svar. Det kan handla om ämnen som "min musiksmak", "det roligaste som hände i somras" till "min senast lästa bok" till "ett ämne som berör mig".


Förslag på genomförande i arbetsgruppen: Skriv upp frågorna på whiteboard eller blädderblock så alla ser. Varje deltagare får sen besvara frågorna på ett eget blädderblad. Gå sedan laget runt och låt respektive deltagare presentera sina svar.


Förslag på genomförande på festen: Alla deltagare skriver sin fråga på ett papper som sedan viks ihop och samlas in i en korg eller liknande. Från korgen drar man sedan en fråga i taget som alla svarar på muntligt - gå laget runt.Comments


bottom of page