top of page

Mingla och samla på goda gärningar

Uppdaterat: 24 maj 2018

I den här övningen får deltagarna lyfta fram och minnas goda gärningar. Saker som andra har gjort för dem - något som de minns med tacksamhet och gjorde att den dagen blev extra bra. Övningen är aktiv, man får resa sig och röra på sig - en utmärkt "energizer".



Be alla att ställer sig upp och bildar par. De skall nu två och två gå runt i ett par minuter. Under denna tid så delar varje person med sig av en händelse, av någonting som någon annan gjort för dem - en god gärning - som räddade hans eller hennes dag. Något som man uppskattade väldigt mycket - även om det bara var en liten vardaglig sak. När de två minuterna är slut byter man mingelpartner och får återigen berätta samma - eller en ny historia - för en ny person. Om man kan så delar man med sig av olika berättelser (ofta inspireras man av att höra någon annans historia och kommer då att tänka på något ytterligare  man varit med om). Upprepa! Byt mingelpartner åtminstone 5-7 gånger.


När minglet avslutas så har varje deltagare fått höra  5-7 olika historier/idéer hur man kan göra en god gärning för en annan människa.


Efteråt kan man diskutera - i storgrupp eller i mindre grupper:

Hur kändes det att tänka tillbaka på dessa ögonblick?

Var de goda gärningarna komplicerade eller enkla att uföra?

Vilka idéer var mest unika?

Vilka idéer skulle du kunna eller kommer du att använda?

bottom of page