top of page

Positiv incheckning/utcheckning

Uppdaterat: 12 maj 2023

Något vi alla behöver träna på - både som individer och grupper - är att lyfta det positiva, det som vi lyckas med, se det som fungerar. Vi behöver oftast inte träna på det motsatta... För att träningen ska bli av behöver vi planera in det och se till att det finns med i vår agenda. Ett bra sätt är att ha som rutin att starta gruppens möten med denna övning som kommer från Gunnel Ryners nya bok: "Hitta rätt istället för att leta fel." Klicka på bilden så kan du läsa mer om boken!

"Inled mötet med att gå laget runt och låt alla berätta om något som de har lyckats extra bra med under den senaste veckan, och varför det gick så bra. Detta ger mötet en positiv start, med alla vinster det ger i form av mer kreativitet, fler lösningar, bättre samarbete och bättre prestationer. Det ger också alla möjlighet att lära sig av varandras goda exempel.


Ni kan även prova att avsluta mötet med att gå laget runt och låta alla berätta om något positivt som de tar med sig från mötet.


Ett annat positivt sätt att starta mötet är att ställa frågan: ”Vad har du sett någon i gruppen göra senaste veckan som var briljant, eller bara lite coolt?”

Gå laget runt och låt alla svara. Då lyfter ni varandra, och dessutom tränar ni era hjärnor att lägga märke till positiva saker."
Yorumlar


bottom of page