top of page

Pulsen

Uppdaterat: 1 juni 2018

Ibland kan det vara bra att starta ett möte eller en skoldag med en övning som hjälper deltagarna att lämna de tankar som de har med sig och istället kliva in i nuet, att fokusera på här och nu. Det här är en energizer som inte tar så lång tid att göra och passar lika bra på arbetsmötet som i ungdomsgruppen.



Någon börjar och äger "pulsen". Alla andra skall hålla sin blick på denna person. Pulsägaren väljer med hjälp av ögonkontakt ut en av de andra i gruppen. Nu skall dessa två med hjälp av ögonkontakt samtidigt klappa i händerna - på så sätt överförs pulsen! Nu är det dags för den nya pulsägaren att med allas blickar på sig välja ut näste deltagare för pulsöverföring. Och så fortsätter det tills alla i gruppen varit pulsägare. Försök att inte prata under tiden. Ha koncentration på övningen och kommunicera med ögonkontakt.

Först handlar det för gruppen om att få igång pulsflödet. Därefter att hitta en takt i pulsöverföringen att hålla sig till. När ni hittat en jämn takt som fungerar kan ni prova att öka takten. Ju mer övning desto högre takt kan gruppen komma upp i. På det här viset tränar ni uppmärksamhet och samarbete.

bottom of page