top of page

Rörelse- eller ljudmemory

Uppdaterat: 8 juni 2018

Spela memory med hela kroppen!


Det här är en rolig energigivande lek där man får vara lite barnslig! Om syftet är teambuilding kan ni passa på att para ihop personer som vanligtvis inte brukar samarbeta. Perfekt för terminstarten, för mellanstora och stora grupper. Det behövs en stor tom yta där man kan vara som är tillräckligt stor för antalet deltagare att sprida ut sig på. Inomhus eller utomhus spelar ingen roll.


Börja med att dela in deltagarna i par. Ett av paren får gå ut ur rummet eller ur syn- och hörhåll. De kvarvarande paren ska två och två prata ihop sig om en rörelse och/eller ljud – till exempel en liten sångstrof - som blir just deras. När alla par har sin rörelse/ljud så kollar ni igenom, gå laget runt, så att inga par hittat på exakt samma. Om det skulle inträffa kan man lägga till någon liten extra grej – rörelse eller ljud – för ett av paren. Därefter så ska de sprida ut sig i rummet, gärna i räta rader. Precis som man sprider ut memorykorten på ett bord!

Nu är det dags för de två som gick ut att komma tillbaka. De ska nu spela memory mot varann genom att turas om att klappa de utspridda memory-människorna på axeln (”vända på korten”) för att se vilken rörelse och/eller ljud som finns just där. När en tävlande hittar ett par så får paret kliva av planen och man får fortsätta att söka. När man misslyckas blir det den andra tävlandes tur. Precis som i vanliga memory så vinner den som i slutet har hittat flest par.Comments


bottom of page