top of page

Tvärtomfrågesport

Uppdaterat: 8 juni 2018

Lek med enkla frågor att svara fel på - klurigare och roligare än man kan tro!


Den här leken kan vara en tävling mellan två lag eller flera. Går till exempel att använda som en del av en femkamp. Lagen ställer upp sig parallellt, varje lags deltagare i ett eget led. Lekledaren har förberett sig med en lång lista med frågor som har självklara svar. (Se bilden nedan, ”rätt” svar står utskrivet för att ledaren ska slippa tänka själv, och riskera att göra fel!) Ledaren ställer en fråga till första personen i ett av leden. Hen måste nu - utan betänketid - svara tvärtom mot hur det är i verkligheten, säga ja i stället för nej och nej i stället för ja. Helt enkelt svara fel! Klarar personen frågan får hen ställa sig sist i ledet. När deltagarna inte klarar frågan, eller tar för lång tid på sig att svara åker de ut!

Nu är det nästa lags tur att få en fråga. Ledaren fortsätter fråga leden växelvis. Det lag som har deltagare kvar längst alternativt flest deltagare kvar när frågorna är slut vinner.


De första 50 frågorna är nya, de andra har jag lånat från andra lekbeskrivningar på nätet. Det går alldeles utmärkt att även fundera ut egna frågor, som då kan bli mer personliga och/eller hålla sig till ett aktuellt ämne just för er grupp! Hoppas ni får roligt!1件のコメント


Tedde_Lille2.0
Tedde_Lille2.0
2022年8月27日

Fråga 16 är fel ju!

いいね!
bottom of page