top of page

Vernissage som redovisning

Uppdaterat: 1 juni 2018

Hur ska en mötesledare vara? Den frågan ställde vi oss på kursen i workshopsledning. Jag ville att deltagarna själva skulle tänka till och utgå från egna erfarenheter. Övningen redovisades sen genom ett vernissage, vilket innebär att gruppernas sammanställningar sattes upp på väggen och deltagarna fick resa sig och gå runt och ta del av varandras listor.Så här gjorde jag övningen: "Sätt er bekvämt och blunda. Tänk på…. den bästa chef/ledare du mött…. Hur var den personen? När ni hittat en person som ni väljer att beskriva så sätter ni er med penna och papper och listar de kompetenser, egenskaper, förmågor, beteenden, attityder etc. som ni uppskattade hos denna person."


När deltagarna var klara med sina listor fick de berätta för varandra i de grupper de satt, och sen tillsammans sammanställa en gemensam lista på ett blädderblad.


När blädderbladen blivit uppsatta på väggen fick alla resa sig, komma fram till väggen och ta del av de andra gruppernas listor. De som vill kunde fylla på sin kaffekopp och mingla runt och ställa frågor till de andra grupperna vid behov. Ungefär som ett vernissage! Den här typen av redovisning är bra när gruppen har blivit sittande i ett längre pass och det inte riktigt finns tid för en paus.


Prova att genomföra någon del av ditt nästa möte med deltagarna stående och/eller minglande!


Men en chef/ledare är ju inte riktigt samma sak som en mötesledare - kanske du vill påpeka… Det är sant, men många ledaregenskaper är framgångsfaktorer för alla typer av ledaruppdrag, och det var där vi ville landa denna gång.

Kommentare


bottom of page