top of page

Vision board

Idag lämnar jag över ordet till en kollega som brinner för visuell kommunikation och kreativa verktyg för att underlätta dialog, samarbete och utveckling.

"För något år sen så fick jag en fråga från en kompis om jag ville komma över och göra en Vision Board tillsammans med henne. Det lät lite flummigt, så jag var aningens skeptisk. Men jag gillar ju att sätta mål och jag är övertygad om kraften i att visualisera för att nå större insikter så det kändes ändå som att det här kunde vara något för mig. Jag såg det som ett intressant experiment!

Min kompis hade ett stort kartongark att jobba utifrån medan jag istället använde ett skissblock med tjocka pappersark. Vi hade en trave med färgglada tidningar och ett gäng färgpennor. Först började jag med att klippa ut bilder från tidningarna som symboliserade känslor, händelser, drömmar som kändes viktiga för mig. Jag gick mycket på känsla men jag hade också mål som jag redan skissat på, så jag hade en idé om vad jag ville fånga innan jag startade. Jag försökte fånga alla aspekter av mitt liv, det vill säga både jobb och privat. När jag hade en ordentlig trave med bilder så sorterade jag i olika högar/viktiga kategorier i mitt liv. Det blev högar för mitt jobb, för min personliga utveckling, för min familj och mina relationer och en för mitt största fritidsintresse som är friluftsliv och vandring. Sen klistrade vi, ritade, skrev och skapade våra Vision boards.

Kvällen blev rolig med många diskussioner om vad som är viktigt i livet. Var är vi just nu och vilka förändringar ser vi att vi vill göra? Det var också intressant att se vad jag valde bort, sånt som inte alls känns viktigt för mig just nu. Det går naturligtvis att göra sin Vision board på egen hand också, men att ha någon annan att bolla med gav inspiration och fler perspektiv.


Vad gör du sen med din Vision board? Här kommer en viktig poäng! Att bara ta fram en Vision board och sen sätta sig och vänta tror jag inte på. Det finns ju en del teorier som attraktionslagen som säger att om vi tänker positiva tankar så får vi ett positivt resultat och vice versa, men vetenskapen håller knappast med om det. Så, mitt tips är att se Vision board som ett första steg, inte slutprodukten. Använd den som inspiration och hjälp för att göra förändringar som leder dig i rätt riktning. Jag tror bestämt att det här med att nå mål i livet inte är någon passiv handling utan kräver ett kontinuerligt arbete med lärande, experiment och förbättringar. 

Känns det för flummigt? Känner du dig skeptisk? Varför inte ge det en chans och göra ett eget experiment? Bjud in några kompisar, samla ihop några tidningar eller leta bilder på nätet, klipp och klistra och se vad som händer. Men glöm inte att själv ta kontroll över resan mot målet!"


Tack för din personliga beskrivning Annika!

Annika arbetar som agil coach med fokus på att skapa produktiva och hälsosamma team och organisationer. Blir du nyfiken på Annika hittar du henne på Storyguide.seΣχόλια


bottom of page