top of page

Guldkornsdialog

Uppdaterat: 1 juni 2018


För ett tag sedan var jag med och ledde en konferens där erfarenhetsutbyte var ett önskemål. Vi hade ganska knappt om tid så jag planerade efter det. Vi gjorde så här:


1. Då deltagarna redan var indelade i grupper om cirka 4 personer vid småbord (sedan övningen innan) så fick de sitta kvar så. Då slapp vi lägga tid på ny gruppindelning och förflyttning.


2. Grupperna fick denna instruktion:

"Nu ska ni få fortsätta jobba i grupperna med att leta efter och dela med er av guldkorn från er arbetsvardag. Ett erfarenhetsutbyte då ni får ta del av varandras framgångsfaktorer.

Hjälp gärna varandra att ”vaska fram” guldkornen! Var nyfikna på varandras jobbvardag. Leta efter det som fungerar. Ställ frågor!

Vilka aktiviteter/arbetsuppgifter/uppdrag flyter på och ger bra resultat?

Vad är det som gör att just detta fungerar bra?

Vad är det som känns roligt att jobba med?

Varför är just det roligt?

Vad skulle du gärna göra mer av?"


Deltagarna fick 30 minuter på sig. Hade vi haft mer tid så hade det absolut uppskattats, så avsätt gärna mer tid om ni kan!


3. Dags för redovisning. Grupperna fick då välja ut ett exempel från varje bord att berätta i storgruppen. Ungefär som denna snabba redovisningsmetod. .


4. Guldkornen skrevs ner (kort) på blädderblad som vi satta upp på väggen. Dessa kunde man sedan fotografera av för att dokumentera.

Comentarios


bottom of page