top of page

Hälsa och byt namn

Uppdaterat: 22 mars 2018Enkel och rolig övning, perfekt som inledning, passar mindre och mellanstora grupper. Ger mycket energi och tränar koncentrationen.


Alla går runt i rummet, skakar hand och hälsar. När man hälsar första gången säger man sitt namn, efter det byter man namn med sin vän. Om Nina och Johan hälsar på varandra blir alltså Johan Nina och Nina Johan. Så fortsätter man tills man hälsar på sitt riktiga namn och går sedan ur leken. När leken är slut ska alla hälsat på sitt riktiga namn. Här gäller det att alla koncentrerar sig. Mot slutet sitter de flesta och tittar på och till slut är det bara två personer kvar, och förhoppningsvis har de varandras riktiga namn. Om de har det har leken gått ut och alla är vinnare! Denna lek är konstigt nog mycket svår att få att gå ut.


Variant 1: För att göra det lättare kan man införa regeln att namnen måste viskas i stället för att sägas högt när man hälsar på varann. Det gör det lättare att fokusera på det namn man just då heter.


Variant 2: För att göra det svårare kan byta förnamn vid hälsning med höger hand och efternamn vid hälsning med vänster. Man måste ha "fått tillbaka" både för- och efternamn innan man får gå och sätta sig.

Comments


bottom of page