top of page

Otippad effekt med Mingelkorten

Metodbanken fick ett mail! ”Min son Adrian har en lättare autismdiagnos. Han fungerar som en vanlig tonåring i det mesta men har vissa svårigheter, bland annat har han svårt att återberätta eller beskriva olika saker eller känslor. När jag kom hem med Metodbankens Mingelkort och vi började prata kring de olika korten fick han en chans att öva sig på att uttrycka sig begripligt och enkelt.


Exempel på Mingelkortens samtalsämnen

Korten triggade igång diskussioner kring vad vi ville i livet, hur vi såg på olika saker och gav honom en chans att få tänka efter och berätta i sin egen takt. Det har gjort att vi dels har haft mycket roligt ihop men jag märker också hur det utvecklar hans ordförråd och hans sätt att uttrycka sig på ett lättare sätt. Det hjälper honom i skolan och i olika sociala situationer där det krävs att man deltar och är aktiv i samtal. Det var helt otippat att det skulle få den här effekten!"


Jessika Devert med sonen Adrian


Jessika är frilansjournalist och författare. Hon har bland annat skrivit boken "Nu är det kul igen: från utmattning till arbetsglädje" tillsammans med Karin Adelsköld. Du hittar Jessika på hennes Fb-sida.

Comments


bottom of page