top of page

Kontaktannonsen

Uppdaterat: 11 juni 2018

En rolig och annorlunda presentationsövning/lära-känna-övning som passar bäst i en grupp som inte är alltför stor, deltagarna kan med fördel redan vara bekanta. Kan exempelvis användas för att starta en planeringsdag på ett litet annorlunda sätt.


Ge deltagarna uppdraget att skriva en "kontaktannons" - på skoj förstås. Var och en skriver alltså ner en kortfattad beskrivning av sig själv, men i form av en "kontaktannons". eventuellt bestämmer man före under vilken rubrik annonsen ska passa, till exempel "vänner sökes", "resesällskap sökes"...

Lapparna samlas sedan ihop - till exempel i en hatt, korg eller skål och ledaren drar sedan en lapp i taget och läser högt. Alternativt kan "hatten" gå laget runt och alla får vara med och läsa en lapp i taget. Råkar man ta upp sin egen kan man välja mellan att lägga tillbaks och ta en ny eller att försöka hålla masken och läsa upp den egna "kontaktannonsen" högt... Efter varje lapp får gruppen gissa vem som skrivit annonsen innan den som skrivit ger sig till känna. Ge även tid till att småprata och ställa följdfrågor kring varje kontaktannons. Övningen ger garanterat skratt och mer information om varandra!



bottom of page