top of page

Mänskligt bingo

Uppdaterat: 29 maj 2018

I början av en heldagsaktivitet kan man göra ett bingospel. Det här är en bra lära känna-aktivitet som passar mellanstora till större grupper. Perfekt på konferensen - eller varför inte bröllopet - för att sysselsätta och lätta upp när man ska mingla. Med en bingobricka i handen kan det vara lättare att ta kontakt med andra och ställa frågor.


Kopiera upp en spelbricka till alla deltagare. På den rutade brickan har man skrivit i olika saker som deltagarna har gjort/kan tänkas ha gjort, eller tycka om. Helt enkelt en massa olika påståenden.

Exempel: tycker om glass, har varit i Paris eller tycker om att bada, varit i London, haft tandställning, under trettio, talar spanska, bytt jobb förra året, är storasyster och så vidare.


Om man har möjlighet kan man i förväg ha inhämtat information från deltagarna och använda sig av den. Man kan passa på att ställa en fråga när man skickar ut inbjudan till exempel:

"Vi skulle behöva lite faktauppgifter om dig som person, som skall användas i en lära känna-övning. Har du någon hobby? Har du besökt något annorlunda resmål? Vunnit mästerskap? Språkkunskaper?"


Gör så här: Alla får mingla runt och fråga varandra om påståendena passar in på dem och för varje person som matchar ett påstående skriver man i den personens namn på brickan alternativt skriver personen själv sin signatur i rutan.


Man får inte skriva upp samma person flera gånger. Den som först får alla rutor i en rad ifyllda skriker "BINGO" och vinner. Brukar bli rörelse och skratt för att hinna först... När en person har fått bingo kan man fortsätta med ytterligare en rad, och om man vill med hela brickan. Vill man så delar man även ut priser!


Alternativt genomförande: Bingobrickorna delas ut i början av en dag/konferens/kurs och sedan blir uppgiften för deltagarna att under dagens pauser få sin bricka ifylld - ett namn skrivet i varje ruta - och så följer man upp resultatet vid en särskild tidpunkt.


Gå gärna igenom alla rutor med hela gruppen  - "för att få de rätta svaren" -  så kanske ni lär er något nytt om varandra!Comments


bottom of page