top of page

Peka finger

Uppdaterat: 1 juni 2018

Det kom ett brev från en vän som berättade om hur hon använt Metodbankens styrkekort. Så roligt att få ta del av de olika spelsätt och användningsområden ni användare hittar på! Vill du som läser också dela med dig av hur du använder korten så maila mig gärna en beskrivning. De som jag publicerar här på Metodbanken får en liten gåva som tack.

"Jag vill tacka för din fina kortlek "Mina och dina styrkor", som jag har haft kul med, både tillsammans med familjen och i de grupper som jag är teamledare i. I en grupp var vi för många för att köra "Feedbackövning" så vi hittade på en egen variant där vi gick laget runt där vi i tur och ordning drog ett kort ur kortleken, läste upp det högt, och så fick den som drog det ge det till den person som hen tyckte det stämde in på (eller behålla). I nästa runda drog vi korten på samma sätt, men när ordet lästs upp fick alla peka på den person som de tyckte det stämde bäst in på. Den med flest pekfingrar mot sig, fick kortet. Ja, vi hade verkligt kul med denna lek, så tack!

En reflektion som jag gjort är att även om man tycker att man känner någon bra så innebär det inte per automatik att man vet personens styrkor, så det kan verkligen öppna upp för spännande dialog."


Nina hittar du här, och fler beskrivningar av olika spelsätt med styrkekorten hittar du här.

bottom of page