top of page

Skrytrundan

Uppdaterat: 11 juni 2018


En effektiv övning för att skapa en positiv stämning och förstärka det vi är bra på. Alla blir sedda och det ger en känsla av "vad bra vi är tillsammans". Det finns ett engelsk uttryck: "bragging rights" som skulle kunna översättas med skryträttighet. Ge varandra skryträttighet och var stolta över det ni kan och gör bra!


Gör så här:

Starta gärna med att berätta att ni nu ska få "bragging rights" -det är ok att skryta och lyfta fram det vi är bra på!

Dela sedan in medarbetarna/deltagarna två och två.

Uppdraget är nu att deltagarna i parsamtalen får berätta om sina styrkor, till exempel något de har genomfört i sitt arbete som de är stolta över. De kan också lyfta det företaget är bäst på. När båda personerna i paren har fått "skryta" är det dags för nästa steg:

Paren ska nu redovisa inför hela gruppen genom att återberätta det den andra berättat och skrytit om.


Övningen fungerar både om ni har gott om tid och som en kortare energizer. Var tydlig från början med hur mycket tid ni har för att prata med varandra. Allt från 2 minuter per person till 20 minuter per person kan fungera - beroende på syfte.


Övningen ger deltagarna träning att våga prata om sina styrkor och det ni är bra på - det är tilllåtet! Ni har skryträttighet! Övningen ger också träning att prata inför grupp - men eftersom de återberättar den andres historia är det inte lika laddat som om de själv skulle skrytit inför alla i storgruppen.


Vill ni jobba lite mer på djupet och undersöka vad ni är bra på och leta efter gemensamma framgångsfaktorer föreslår jag att ni gör en Framgångsundersökning.

Comments


bottom of page