top of page

Spinna nät

Uppdaterat: 11 juni 2018

Det här är en lekfull presentationsövning som passar bra om ni behöver lära er allas namn i gruppen. Med hjälp av ett garnnystan så spinner ni ett nät emellan er. Metoden passar för grupper mellan sex och 20 deltagare.


Gör så här:

Sitt i en ring så att alla ser alla. Bestäm vad som ska ingå i  presentationen - till exempel namn och fritidsintresse, eller "om jag vore ett djur så vore jag en .... därför att..." Högst en mening!

Du som ledare kan börja. När du presenterat dig klart så behåller du garnändan i din hand och kastar själva garnnystanet vidare. Den som får nystanet gör sin presentation, behåller garntrådet i sin hand och kastar vidare. På så sätt fortsätter ni tills alla fått presentera sig, och till slut har ni ett "spindelnät" av garn som går kors och tvärs mellan er.

Ni kan nysta upp garnbollen igen genom att kasta tillbaka den i motsatt ordning. Den som kastar kan då säga namnet på den person hen kastar till - så skapas ytterligare en chans att lära sig allas namn.


Tips: Metoden passar också bra att använda vid avslutning/utcheckning av ett möte. Istället för att presentera sig så kan man säga något om dagen eller mötet.Comments


bottom of page