top of page

Variant av speedmingel

Uppdaterat: 1 juni 2018En metod jag använder ofta när jag vill kickstarta en grupp i början av en workshop eller utbildningsdag är Speedmingel. Fördelarna med den övningen är att den gör alla aktiva - ingen kan sitta och sova, passar i alla sammanhang, går att använda i båda små och stora grupper samt ger alla en riktig feedback-boost på slutet. Och om dagen börjar med att alla känner sig sedda och glada har man kommit långt!

Häromdagen anpassade jag ämnena för speedminglet till att direkt handla om deltagarnas arbete och deras tankar och känslor kring det. Övningen blev mycket lyckad och deltagarna sa efteråt att det var på grund av denna start på dagen som de senare kunde vara så öppna mot varandra. Önskemål, känslor och funderingar som de tidigare inte delat med sig av kunde nu öppet diskuteras.


De nya ämnena:


1) Så här brukar jag beskriva mitt jobb för vänner och bekanta

2) Det roligaste med mitt jobb just nu

3) Den största utmaningen med mitt jobb just nu

4) Om jag var högsta chefen då skulle jag…

5) Ett råd jag brukar ge eller som jag skulle vilja ge nyanställda

6) Därför jobbar jag på xxxxx

7) Skryt ohämmat om dina bästa egenskaper som du har stor nytta av i jobbet

8) Avsluta med att ge varandra positiv feedback eller en komplimang


…och som vanligt fick gruppen skryta i två omgångar…  ;-) För många är just den uppmaningen svårast, och ser jag det så får de alltid träna två gånger!


Metodbankens Mingelkort har 55 kort med ämnen som passar till denna typ av mingelövning.

Comments


bottom of page