top of page

Hemlig vän...

Uppdaterat: 25 maj 2018


Hemlig vän är en övning man kan införa för en dag eller för en längre tidsperiod. Används ofta i skolan - man varför inte prova på den i personalgruppen? En bra övning för att på ett lekfullt sätt uppmärksamma varandra positivt, kanske en arbetskamrat som man annars inte brukar ge positiv uppmärksamhet.


Alla namn skrivs på lappar. Alla ska sedan dra en lapp, och det namn som står på lappen man drar är namnet på den arbetskamrat som blir den hemliga vännen. Utan att bli avslöjad ska man nu positivt uppmärksamma sin arbetskamrat.


Hur man gör det får man själv hitta på! Ett tips är att försöka sätta sig in i den hemliga vännens perspektiv - vad skulle han/hon bli glad för? Vilka intressen har han/hon? Man gör allt för att inte bli avslöjad, men försöker samtidigt göra något som personen märker - någon tänker på mig!


I slutet av dagen respektive slutet av tidsperioden ska man sedan gissa vem den hemliga vännen varit, och får då veta om det stämmer.


När övningen avslutas kan man prata om hur det kändes att göra övningen, om stämningen blev annorlunda än vanligt, om man lärde sig något nytt om sin arbetskamrat och så vidare.


Hittat på nätet:


Hemlig kompis...

"Idag har jag lagt en liten chokladbit i min Hemliga Kompis´ brevfack. Nu ska jag ta reda på lite om hans intressen... jag tror att han gillar körsång. Måste sätta mig brevid honom på fikat. Undrar om han blir glad över en hembränd skiva med Röda Arméns manskör???"

Comments


bottom of page