top of page

Presentation utifrån något du har på dig

Uppdaterat: 29 maj 2018


Det här är en presentationsövning då var och en själv får sätta nivån för den egna presentationen. Den kan bli mer eller mindre privat beroende på vad man själv väljer att presentera sig utifrån. Passar även grupper som redan känner varandra.


Gör så här:

Låt var och en presentera sig inför hela gruppen utifrån något man har på sig. - Ge gruppen exempel, säg att det kan vara ett klädesplagg, ett smycke, något de har i fickan och så vidare. Tanken är att det man väljer säger något om en själv som person. -

Det är viktigt att alla själv känner sig fria att välja nivå på presentationen och att det inte blir för pretentiöst. Den som leder övningen kan börja presentationen, och på så sätt föregå med gott exempel.


En person kanske har ett smycke som har en särskild betydelse, då kan hen berätta om det. Enklaste exemplet här är väl vigselringen - som berättar att du är gift!


En cykelnyckel i fickan - vad berättar den om dig? Att du bor nära jobbet, trotsar väder och vind för att få motion på väg till jobbet - du är en sportig typ helt enkelt!


Ett klädesplagg - second hand-kavajen visar kanske på ett intresse för vintagekläder alternativt är man sparsam eller vill shoppa klimatsmart


Nappen i fickan - att du har småbarn hemma, och så kan du berätta om det...


Tips: Om det är en grupp där ni redan känner varann, kan du uppmana dem att passa på att visa upp någon ny och mer okänd sida.


Variant En variant på samma tema är att gå laget runt och där var och en får berätta vad de tänkte på när de klädde på sig på morgonen. Det kan till exempel låta så här: "Jag heter Mehmet och i morse när jag klädde på mig ville jag ha den här tjocka tröjan för att det var så mulet ute"

eller så här

"Jag heter Karin och jag är helt ointresserad av kläder så jag tog på mig närmaste plagg som var rent".


Comments


bottom of page