top of page

Våra styrkor - hur kompletterar vi varandra?

Uppdaterat: 11 juni 2018


Det finns en enkel presentationsövning som går ut på att deltagarna intervjuar varandra två och två, och sedan går laget runt och presenterar sin kompis. När det handlar om en grupp som redan känner varandra kan det vara ett lite tråkigt upplägg med en vanlig intervju och presentation. Då kan du styra övningen till ett särskilt ämne, till exempel:


Mina styrkor

Dina styrkor

Hur kompletterar vi varandra?


Skriv gärna upp frågorna på whiteboard/blädderblock. Lagom tid för intervjuerna  två och två kan vara 15-20 minuter. Sen går ni laget runt  i storgruppen och presenterar varandras styrkor samt hur ni kompletterar varandra.


Den här övningen tar lite tid att genomföra, men är väl värd tiden då ni får ut mycket av ämnet. Personer som inte tidigare funderat på sina och andras styrkor och hur de kan komplettera varann får chansen till detta. NI kan också upptäcka likheter ni inte tidigare tänkt på.

Detta är en guldövning för en chef att göra med sina medarbetare då den ger mycket information och kunskap om de anställdas styrkor och hur de skulle kunna fördjupa sitt samarbete.


Tips: Det kan vara roligt att passa på att para ihop personer som inte vanligtvis pratar så mycket med varann  - till exempel genom att dela in i par på ett styrt - eller slumpmässigt - sätt istället för att låta gruppen själva dela in sig.

Comentários


bottom of page