top of page

Vilket djur i djurparken är du?

Uppdaterat: 8 juni 2018Det här är en rolig övning när man vill att deltagarna skall slappna av, få energi, skratta och bli lite mer bekanta med varann. Passar troligen bäst för barn och ungdomsgrupper - men vem vet, ett gäng lekfulla vuxna kan det säkert också passa! Bra lek för att gruppera i par eller i mindre grupper.


Du behöver självhäftande etiketter så att alla deltagare får varsin. Du förbereder genom att skriva namn på djurarter på etiketterna, det ska vara två etiketter med varje sort. Vill man gruppera i större grupper kan man till exempel ha tre, fyra etiketter av varje sort. Etiketterna ska sen sättas på varje persons panna eller rygg - de ska inte se vad som står på! Uppdraget för deltagarna nu är att ta reda på vilket djur i djurparken man är, och att hitta sin kompis - den andra personen med samma etikett.


När alla fått sin etikett är det dags att börja. Det går till så att man minglar runt och ställer frågor till varann. Det är bara tillåtet med ja eller nej-frågor och man får bara ställa en fråga åt gången till varje person (till exempel: har jag svans? kan jag simma?). Man får inte ställa direkta frågor som: "Är jag en hund?" eller liknande.


När en person/ett djur listat ut sin identitet gäller det att hitta sin partner eller de andra med samma djurart. Det gör man genom att härma djuret man ska föreställa!

Comments


bottom of page