top of page

Mingelövning med frihetskänsla

Uppdaterat: 15 dec. 2020


En bra start på en dag med många deltagare är en övning som ger energi och hjälper alla att komma igång, börja prata med varandra och vara aktiva. Det ger snabbt energi och det är lättare att få saker gjort resten av dagen.

Med Mingelkorten är detta lätt att skapa!


Jag brukar ofta leda en typ av övning där jag ber alla deltagare att ställa sig upp, bilda par och ge dem ett ämne att prata om i 2-3 minuter. Jag som ledare håller tiden och signalerar när det är dags för deltagarna att bryta, mingla vidare till en ny samtalspartner och ger dem ett nytt ämne att prata om. Jag brukar förbereda mig genom att plocka ut ett antal mingelkort med passande ämnen för just denna grupp och dagens ämne. Detta är en toppenövning som alltid brukar ge bra resultat. Läs om hur du leder Speedmingel här.


Men… Om du är en i gruppen och själv gärna vill vara med och mingla? Det är ju ett tillfälle då ni ska lära känna varandra, och du vill inte missa det!

Då kan du göra så här:

Dela ut Mingelkort till alla deltagare, alla ska ha varsitt kort. Instruera sedan gruppen om hur övningen går till.

”Alla söker upp en samtalspartner och sedan pratar ni en stund om ämnena på era mingelkort. När ni känner er klara byter ni kort med varann och minglar vidare till en ny samtalspartner.”

På detta sätt behövs ingen ledare som styr övningen, deltagarna styr själva och bestämmer när det är dags att mingla vidare. Mingelkortens ämnen hjälper dock till att ge samtalsämnen vilket alltid underlättar för deltagare i ett mingel. Även de deltagare som vanligtvis inte uppskattar lära känna-övningar brukar vara nöjda med den här övningen. Det är alltid viktigt att deltagarna får känna att de själva bestämmer hur mycket de vill öppna sig kring ett ämne och hur länge det känns ok att prata. En övning med frihet!
Comentários


bottom of page