top of page

Teambuilding - för att känna större samhörighet som grupp och ha roligt tillsammans

Uppdaterat: 22 mars 2018


För ett tag sen hade jag ett uppdrag med teambuilding för ett gäng medarbetare som jobbat ihop i ett år men bara träffats som helgrupp två gånger tidigare. Hur hänger det ihop? Jo, de har samma roll och arbetsuppgifter - en telefonkundtjänst - men sitter fysiskt inte tillsammans utan på olika orter i landet. Om möjligt så skulle dagen leda till att de kände större samhörighet som grupp och naturligtvis att de fick ha roligt tillsammans. Så var beställningen av deras chefer men även en önskan i gruppen. Ett guldläge när medarbetarna har en vilja och önskan som går i samma riktning!


Jag planerade för ett "luftigt" upplägg där jag kunde följa gruppen och göra ändringar vid behov. Jag satsade på "lära känna övningar" som gav dem mycket ny information och kunskap om varandra, som gav många skratt, lockade fram kreativitet och som gav en variation av aktiviter. De fick även lite teori som grund kring team och samarbete. Exempelvis vad man kan tänka på för att stärka teamkänslan om man inte fysiskt träffas så ofta.


Övningarna jag använde mig av var bl a: Porträttövning med feedback, Speedmingel, Heta stolen och Flytta stolar.


De fick också göra en självskattning kring frågor/påståenden om kommunikation, arbetsglädje, teamwork mm som vi sedan förde upp (anonymt) på gruppnivå - för att se vilka starka sidor gruppen hade samt vilka utvecklingsområden som fanns. Vi pratade om framgångsfaktorer och hur man kan göra mer av det som fungerar bra.


Dagen blev lyckad, alla inblandade var mycket nöjda. En av medarbetarna uttryckte sig så här i ett mail efteråt:


"Vill passa på att tacka dig för en utmärkt utförd teambuilding. Ditt sätt att forma dagen efter gruppen och följa den var så proffsigt! Tack för många skratt och alla övningar.  Jag kände att jag fick ut mycket av dagen, och samhörigheten och förståelsen oss emellan som jobbar blev mycket större, precis som vi önskade."


Ni förstår säkert att jag hade en riktigt bra dag på jobbet! :-)

Comments


bottom of page